Kruidnoten en pepernoten worden vaak door elkaar gehaald, maar vandaag maakte ik kruidnoten! Ik heb ze per ongeluk iets te groot gemaakt, maar dat maakt voor de smaak niet uit. Lees je mee?
Voor een flinke schaal kruidnoten heb je nodig:
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 150 gr. zachte boter
- 125 gr. donkere basterdsuiker
- 8 gr. speculaaskruiden
- 4 eetl. melk
Wat moet je doen:
- Meng in een kom alle droge ingrediënten
- Voeg de boter toe en kneed tot een plakkerige massa
- Voeg de melk toe en kneed verder
- Haal de geknede bal uit de kom
- Rol het deeg in slierten van ongeveer 1 cm doorsnee
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Snijd de deegslierten in kleine(!) stukjes
- Rol alle stukjes tot een balletje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Druk alle balletjes een beetje in met je duim
- Zorg voor genoeg ruimte tussen iedere balletje, de kruidnoten worden nog groter
- Bak de kruidnoten af in ongeveer 17 minuten
- Haal uit de oven en laat afkoelen en uitharden
Eet smakelijk!
* De bereide kruidnoten kun je nog 3 dagen in een afgesloten bak bewaren
© So Dishlicious
JAMMIE
BeantwoordenVerwijderen