Pagina's

woensdag 12 november 2014

Sinterklaasrecept: kruidnoten


Kruidnoten en pepernoten worden vaak door elkaar gehaald, maar vandaag maakte ik kruidnoten! Ik heb ze per ongeluk iets te groot gemaakt, maar dat maakt voor de smaak niet uit. Lees je mee?


Voor een flinke schaal kruidnoten heb je nodig:
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 150 gr. zachte boter
- 125 gr. donkere basterdsuiker
- 8 gr. speculaaskruiden
- 4 eetl. melk

Wat moet je doen:
  1. Meng in een kom alle droge ingrediënten
  2. Voeg de boter toe en kneed tot een plakkerige massa
  3. Voeg de melk toe en kneed verder
  4. Haal de geknede bal uit de kom 
  5. Rol het deeg in slierten van ongeveer 1 cm doorsnee
  6. Verwarm de oven voor op 160 graden
  7. Snijd de deegslierten in kleine(!) stukjes
  8. Rol alle stukjes tot een balletje en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  9. Druk alle balletjes een beetje in met je duim
  10. Zorg voor genoeg ruimte tussen iedere balletje, de kruidnoten worden nog groter
  11. Bak de kruidnoten af in ongeveer 17 minuten
  12. Haal uit de oven en laat afkoelen en uitharden

Eet smakelijk!
* De bereide kruidnoten kun je nog 3 dagen in een afgesloten bak bewaren

© So Dishlicious




1 opmerking: