Pagina's

maandag 7 april 2014

Recept: Mexicaanse lasagne

Laatst probeerde ik een nieuw recept uit dat ik graag met jullie wil delen; Mexicaanse lasagne. Maar lasagne is toch helemaal niet Mexicaans? Klopt. Deze wel, vind ik dan!

Lees snel verder om dit superlekkere gerecht te ontdekken!






Voor 2 personen heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje wraps/tortilla's (je hebt er zo'n 6 nodig)
  • 5 tomaten
  • Geraspte kaas; liefst cheddar
  • 500 ml tomatensalsa 
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 zakje tacokruiden
  • Verse koriander
  • Optioneel: pepers

Bereidingswijze:
  • Bak het gehakt tot het bruin is en voeg dan de tacokruiden & juiste hoeveelheid water (staat op het zakje) toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en meng met een beetje koriander.
  • Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van een ovenschaal.
  • De volgende laag wordt van tortilla's.
  • De laag daarna bestaat uit de helft van het tomatenmengsel.
  • Dan weer een laag tortilla's
  • Ga zo door tot het gehakt en het tomatenmengsel op is en eindig met de kaas. Let op: eindig niet met een laag tortilla's. Deze worden dan hard in de oven en dat is smerig!
  • Klaar? Dan mag de schaal voor 50-60 minuten de oven in.
  • Wanneer hij klaar is verdeel je het over 2 borden en schep je een beetje salsa en crème fraîche over de maaltijd. Garneer met een takje koriander.
  • Eet smakelijk!
Tip: 

Serveer dit gerecht met een frisse salade en nachos. Hierbij kun je de tomatensalsa ook weer gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten