Voor dit ontbijtje wil ik 's ochtends best vroeg wakker worden, ja echt! Het is gezond, lekker en niet te zwaar op de maag! Ik kan me er niet toe zetten om 's ochtends vroeg brood te eten en dan is dit een fijn alternatief.
Voor 2 volle glazen heb je nodig:
- 6 eetlepels havermoutvlokken
- 300 ml magere yoghurt
- 1 doosje diepvries-aardbeien (AH)
- Eventueel: zoetstof
Vind je 2 volle glazen te veel, dan halveer je bovenstaande ingrediënten.
Wat moet je doen:
- Zet de aardbeien de avond van tevoren in de koelkast om te ontdooien.
- Pureer 's ochtends de aardbeien (eventueel met zoetstof) tot een gladde massa.
- Begin in je glas met een laagje yoghurt en doe hier een laagje fruitpuree op.
- Schep hier havermout op.
- Ga weer verder met yoghurt en eindig met een laagje aardbeienpuree.
Let op: yoghurt is zwaarder dan het fruit, daarom moet dit onderop. Tussendoor gebruik je de havermout om weer een stevige laag te creëren voor de yoghurt.
En als je 's ochtends lui bent, dan gooi je gewoon alle ingrediënten in de blender en vermaal je die tot een aardbeiensmoothie. Dat kan ook!
Hier zie je dit ontbijtje in een ander glas,
Ziet er lekker uit toch?
Zo zie je maar weer dat een lekker ontbijtje helemaal niet ingewikkeld is terwijl het er wel heel leuk uitziet!
Ik ben zelf echt gek op aardbeien en ben dan ook blij dat ze het hele jaar door voor een prikkie in de diepvries liggen. Jumm!
- So Dishlicious
Geen opmerkingen:
Een reactie posten