Pagina's

maandag 23 juni 2014

Recept: hup holland hupcakes



Wij als pessimistisch landje hadden natuurlijk nooit verwacht dat Nederland er iets van zou bakken dit WK.. 
Maar, ik moet zeggen dat ik blij verrast ben!
Zij bakken er iets van en ik bak.. Hup holland hupcakes! 
Kijk je mee?





Voor 12 cupcakes heb je nodig:

  • 200 gr bloem
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 220 gr suiker
  • klein snufje zout
  • 1 ei
  • 180 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • merg uit 1 vanillestokje
  • 12 oranje cakepapiertjes

Voor de creme heb je nodig:
  • 250 g boter
  • 300 g poedersuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 2 el cacaopoeder
  • 100 g crème fraîche

Wat moet je doen:
  1. Meng in 1 kom alle droge ingrediënten voor de cupcakes met een garde door elkaar: bloem, bakpoeder, zout en suiker.
  2. Meng in een andere kom alle natte ingrediënten door elkaar: het ei, de melk, zonnebloemolie en de vanille.
  3. Verwarm de oven voor op 175-180 graden.
  4. Doe de droge en natte ingrediënten bij elkaar en roer/mix op lage snelheid tot een glad beslag. Als laatste zet je de mixer op de hoogste stand en mix je nog voor 10 seconden door.
  5. Gebruik een ijsschep om het beslag eerlijk over de vormpjes te verdelen. Ze moeten ongeveer voor 3/4 vol.
  6. Als je klaar bent kunnen de cupcakes voor 25 minuten de oven in.
  7. Laat ze daarna afkoelen op een rooster en begin met het maken van de chocoladecréme:
    Klopt de boter met de poedersuiker luchtig. Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de gesmolten chocolade aan je botermengsel toe en meng door elkaar. Voeg de overige ingrediënten aan je mengsel toe en klop nogmaals door elkaar. Wanneer alles goed gemengd is en je een mooie crème hebt, is je topping klaar!
  8. Schep het chocolademengsel in een spuitzak met stervormig mondje en spuit flinke toeven op je afgekoelde cakejes.
  9. Decoreer met rood-wit-blauwe hagelslag of andere oranje decoraties! 

Veel bakplezier!
So Dishlicious, x




Geen opmerkingen:

Een reactie posten