Pagina's

donderdag 5 juni 2014

Recept: zelf roomkaas maken



Wie kent hem niet; het goddelijke broodje roomkaas van La Place bij V&D!
Ik heb veel dingen uitgeprobeerd en kwam uiteindelijk tot onderstaand recept..


Ingrediënten:

- 2 kuipjes zuivelspread (AH Basic)
- 1 créme fraiche
- verse bieslook
- zwarte peper
- Eventueel: fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:

Knip een flinke hoeveelheid bieslook fijn boven een schaal met deksel. (wanneer je de verse kruiden van de AH gebruikt die verpakt zitten in een plastic bakje, dan neem je hier de helft van)
Schep hier een half kuipje créme fraiche doorheen. Doe de beide kuipjes zuivelspread erbij en roer tot alles goed gemengd is. Wanneer je ook peterselie gebruikt, snijd je dit goed fijn en roer je het door het mengsel.
Draai tot slot flink aan de pepermolen. Om een lekkere smaak te krijgen is veel peper nodig!
Roer de peper goed door het mengsel tot een gladde massa.

Tips:

- Deze roomkaas is de 2e dag het lekkerst. Dan is de structuur iets minder zacht.
- Om het echte V&D broodje na te maken heb je afbakbroodjes en ijsbergsla nodig.
- Knip de resterende bieslook fijn en bewaar het in een boterhamzakje in de vriezer. Zo kun je het de volgende keer weer gebruiken en hoef je het niet opnieuw te kopen!

Oh ja: uiteraard kan deze roomkaas niet aan de echte van de V&D tippen. Desondanks is hij wel erg lekker en lijkt hij er wel op!
Het is vooral een goedkope oplossing waar je enkele dagen lekker broodbeleg van hebt.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten