Pagina's

vrijdag 17 oktober 2014

Recept: chocolade- sinaasappelcupcakes


Yess, eindelijk weer een recept online!
Ik heb deze cupcakes nu meerdere keren gebakken en ze zijn heerlijk! Sommige mensen begrijpen de combinatie sinaasappel & chocolade niet zo, maar juist deze combinatie is lekker!
Benieuwd hoe je deze cupcakes kunt maken? Lees dan snel verder.


Voor 12 cupcakes heb je nodig:
- 96 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 1 ei, losgeklopt
- 100 gr pure chocolade van goede kwaliteit
- 210 ml volle yoghurt
- het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel
- 300 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- 180 gr kristalsuiker

Bereiding:
- Plaats 12 papieren vormpjes in een cupcaketray
- Smelt de chocolade au bain marie
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de boter, het ei, het sinaasappelsap, de yoghurt en de rasp in een grote kom
- Zeef de bloem, bakpoeder en suiker erdoor
- Mix tot een glad beslag
- Schep de papieren vormpjes halfvol met het beslag en schep er wat van de chocolade overheen
- Vul de vormpjes verder met beslag en maak af met de rest van de gesmolten chocolade
- Gebruik een cocktailprikker om het beslag een beetje met de chocolade te mengen
- Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven
- Laat 5 minuten afkoelen en haal ze daarna uit de cupcaketray
- laat verder afkoelen op een rooster

Garnering:
Deze cupcakes zijn al een lust voor het oog door de verschillende kleuren die zichtbaar zijn. Wil je ze nog mooier maken? Gebruik dan bijzondere cakepapiertjes.
Verder kun je nog decoreren met een los partje sinaasappel of een klein chocoladevormpje.

Eet smakelijk!

5 opmerkingen: