Pagina's

dinsdag 20 januari 2015

Recept: perfecte kaasbroodjes

Kaas maakt mij blij, want het is zóóó lekker! Vandaar dit recept voor kaasbroodjes!

© So Dishlicious

Vaak als mensen zelf kaasbroodjes willen maken, leggen ze een reep kaas op bladerdeeg, vouwen dat dicht en doen het in de oven. Tsja, dat kan, maar dit is zo veel lekkerder!
Het is ietsje meer werk, maar het is het zeker waard!



Voor 10 broodjes heb je nodig:

- 1 pakje Koopmans bladerdeeg met roomboter
- 300 gram geraspte kaas (neem gewoon de soort die je zelf het lekkerst vindt!)
- 100 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 2 volle mokken bouillon 
- 1 ei
- eetlepel melk
- peper en zout
- optioneel: mosterd

Wat moet je doen:

- Je begint met het maken van een roux. Hiervoor smelt je de boter in de pan op een laag vuurtje en voeg je als de boter gesmolten is de bloem in zijn geheel toe.
- Roer dit voor zo'n 5 minuten rustig door.
- Voeg een beetje van de bouillon toe en roer tot het is opgenomen.
- Blijf bouillon toevoegen tot je een makkelijk roerbaar mengsel hebt. 
- Je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken, ik gebruikte 1.5 mok. 
- Voeg 250 gram van de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
- Voeg naar smaak peper en zout toe, roer door en zet het vuur uit. Als je van mosterd houdt, kun je bij deze stap een eetlepel mosterd door je mengsel roeren!
- Gebruik een schoon, rechthoekig dienblad (of bakplaat) om je mengsel over te verdelen. 
- Dek dit mengsel af met plastic folie en zet voor 1 á 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Even wachten..

- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Spreid het bladerdeeg over je werkblad heen en verwijder de plasticjes. Zorg ervoor dat de bebloemde kant naar onderen ligt zodat deze straks aan de buitenkant van de broodjes zit!
- Snijd op het dienblad je kaasmengsel in blokken die iets kleiner zijn dan de helft van een plakje bladerdeeg. 
- Leg de kaasblokken op 1 kant van het bladerdeeg en vouw het deeg dicht. 
- Druk alle randjes aan met een vork (karteltjeseffect) om je broodje goed dicht te maken.
- Klop 1 ei met 1 eetlepel melk los en strijk dit mengsel over de broodjes.
- Strooi de overgebleven 50 gram geraspte kaas over de broodjes.
- Draai de oven naar 200 graden en bak de broodjes in 23 minuten goudbruin.

Warm het lekkerst, maar afgekoeld nog steeds erg lekker!

Net uit de oven, hmm!


Eet smakelijk!

- So Dishlicious


2 opmerkingen:

  1. Zei het net ook al maar dit ziet er zo lekker uit ;) heerlijk! Leuke site heb je en trouwens ook een hele leuke naam voor je site, origineel!

    BeantwoordenVerwijderen