Pagina's

vrijdag 11 april 2014

Recept: fruitige bosvruchtencupcakes


Een lust voor het oog en jummy for your tummy! Deze cupcakes zijn superlekker, te decoreren naar eigen wens en heel geschikt om een ander mee te verrassen!
Nieuwsgierig? Lees dan snel verder..


Voor 12 cupcakes heb je nodig:

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 90 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gr gemengde bosvruchten (of 1 soort)
  • 180 gr bloem
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 300 gr poedersuiker
  • 80 gr ongezouten roomboter
  • 1/2 eetlepel kookroom
  • 3 á 4 eetlepels vruchtensiroop (liefst van het merk Slimpie)
  • fruit om te decoreren
  • muntblaadjes om te decoreren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden. Plaats 12 papieren vormpjes in je cupcaketray of gebruik 12 siliconen vormpjes. Klop de olie, kristalsuiker en de eieren in een kom tot een glad beslag. Roer de gemengde bosvruchten er voorzichtig met een spatel door.
  2. Zeef de bloem en baking soda er geleidelijk doorheen totdat alles goed is opgenomen.
  3. Schep het beslag (liefst met een ijsschep) in de vormpjes en bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven gaan. Laat ze 5 minuten afkoelen, verwijder uit het blik en laat verder afkoelen op een rooster.
  4. Klop voor de crème de roomboter in een kom zacht. Zeef de poedersuiker erdoor, voeg de kookroom toe en klop de crème glad. Roer als laatste de siroop erdoor tot je een romige en lobbige crème hebt.
  5. Maak met een spuitzak een mooie toef bovenop de cupcakes en garneer met fruit en muntblaadjes. 
Enjoy!







1 opmerking: