Pagina's

zondag 13 april 2014

Tips: maak meer van het paasontbijt!



Daar gaan we weer. Ieder jaar weer hetzelfde! Een wegwerpkleed op de tafel, een boterlammetje en de paashaas kaasplakken niet te vergeten! Gezellig? Zeker! Het is alleen niet zo origineel meer.. 
Daarom geef ik je vandaag tips om van het paasontbijt/de paaslunch een succes te maken!


1. Wees origineel met de decoratie

Denk bijvoorbeeld aan een tafel met verse bloemen, of een tafel waarop alles in dezelfde kleuren is! Zorg voor mooi servies en glimmend bestek en houdt qua kleuren ook rekening met de servetten.

Je kunt ook een schaal decoreren met gekleurde eieren, verse bloemen en kaarsen. Super mooi en snel gemaakt! Of bewaar lege eierschalen, doe daar waxinelichtjes in en ze branden in een eierdoos. 

Ook leuk: werk met naamplaatjes. Dit kan bijvoorbeeld door een gedecoreerd etiquette op de flessen sap te zetten of door kleine bordjes bij de borden te zetten.

Kortom: wees creatief!


2. Maak duidelijke afspraken

Een goed ontbijt slaagt alleen als iedereen zich aan de afspraken houdt. Hoe laat moet iedereen aan tafel zitten? Wie neemt welke verantwoordelijkheid op zich? Of als een ieder wat mee moet nemen: wie neemt wat dan mee?

3. Bak eens zelf brood

Versgebakken brood is super lekker! Er zijn kant en klare mixen in de supermarkt te krijgen, maar met verse ingrediënten is het misschien nóg lekkerder. Kijk daarom eens op deze website om recepten en tips voor het zelf bakken van brood te vinden. 
Ook leuk: bak je broodjes in een Paasvorm! Denk aan een kipje of konijntje, cute!


4. Organiseer een high tea

Origineel, lekker én gezellig! Een high tea is niet geschikt als ontbijt, maar kan zeker erg goed als Paasbrunch of lunch! Je zit vaak wel een paar uur aan tafel en kunt daarbij genieten van de lekkernijen en het goede gezelschap. 
Typische high tea lekkernijen zijn onder andere:
  • Cupcakes
  • Scones
  • Brownies
  • Donuts
  • Sandwiches
  • Wraps
  • Enzovoort
Het is ook erg leuk om vers fruit neer te zetten en chocolade op een vuurtje te smelten. Dan kan ieder zijn eigen fruit in de chocolade dippen, jummie!


5. Gekookte eieren?

Waarom? Er zijn genoeg originelere alternatieven te bedenken! Maak bijvoorbeeld een omelet met ieders favoriete groenten erin verwerkt of verras een ander met scrambled eggs. 
Mocht je toch voor gekookte eieren kiezen: versier ze dan! Je hebt vast wel kleine neefjes of nichtjes die zich uit willen leven. En heb je die niet? Het is ook erg leuk om zelf te doen!

6. Ga op zoek naar inspiratie

In dit geval geldt: liever goed gejat dan slecht verzonnen. Er staan talloze tips en foto's op internet met geweldige ideeën! Om je een beetje op weg te helpen, plaats ik hieronder een hoop inspiratiefoto's!









7. Geniet

Genieten is iets dat wij Nederlands in de drukte vaak vergeten. Niet doen! Het verpest Pasen voor jou en misschien ook wel voor je tafelgenoten. 


Ik wens jullie vast een hele fijne Pasen toe!

Liefs, Susie - So Dishlicious
















1 opmerking:

  1. Ah, leuke tips! Ik ga ze onthouden :)
    Liefs!
    http://rodelippen.wordpress.com/

    BeantwoordenVerwijderen