Pagina's

zaterdag 20 december 2014

10 tips voor het kerstontbijt


Vandaag geef ik je een paar tips om je kerstontbijt, lunch of brunch tot een succes te maken. Simpele tips die een hoop kunnen doen!


1. Presenteer je salades, vleeswaren, kaas, etcetera op mooi servies of in leuke schaaltjes. Dat staat veel mooier dan wanneer je alles in zijn originele verpakking laat zitten! 

2. Koop afbakbroodjes in leuke vormpjes zoals kerstboompjes (Hoogvliet) of rendiertjes (Jumbo).  

3. Pers zelf sinaasappelsap of koop vers sap in de winkel. Krijg je meteen wat vitamientjes binnen!

4. Serveer cherrytomaatjes, komkommerschijfjes en ijsbergsla. Zo kan iedereen iets extra's op zijn broodjes doen. 

5. Denk aan kleine extraatjes zoals kerstkoekjes of brownies. 
Hoe leuk zijn de exemplaren op de foto hierboven? Je kunt zelf brownies bakken of een kant en klare gebruiken. Gebruik uitsteekringen om ronde vormen te maken. 
Klop slagroom op en spuit een toef bovenop de brownie. Vervolgens een grote aardbei op zijn kop en daar bovenop nog een klein beetje slagroom. Een heel simpele manier om je gasten te verrassen!

6. Dek de tafel mooi. Zet kaarsen neer, een mooi kerststuk of een grote schaal met ballen. Alles om die ultieme kerstsfeer te krijgen!

7. Maak het net iets luxer dan normaal. Broodbeleg zoals rosbief of gerookte zalm zul je niet vaak in huis hebben, maar zijn met Kerst echte toppers.

8. Bak een kerstboom-breekbrood. 
Google zelf tot je een lekker recept hebt gevonden of gebruik dit recept van Eclectic Recipes. Lekker!

Breekbrood van Eclectic Recipes.

9. Kleine kinderen aan tafel? Verras ze eens met pinguïns van olijven!
In principe spreekt onderstaande foto voor zich. Per pinguïn heb je 2 olijven nodig, een beetje stevige roomkaas en een rond schijfje wortel.
Verwijder de pitten en open de 'buik' om die vervolgens met roomkaas te vullen. 
Snijd de voetjes van de wortel en gebruik het overgebleven driehoekje als snaveltje. Prik alles vast aan een cocktailprikker zodat je pinguïns goed blijven staan. 
Voila!


10. Ook deze kerstmannetjes doen het erg goed aan tafel. Ze kunnen ook als toetje bij het avondmaal geserveerd worden. Erg makkelijk: je hebt alleen aardbeien, slagroom en hagelslag nodig voor onderstaand resultaat. De foto die je ziet is hoe mijn zus ze vorig jaar maakte, schattig hè?



Dat waren mijn 10 tips voor het kerstontbijt alweer.
Tot de volgende keer!
© So Dishlicous


4 opmerkingen: