Pagina's

zondag 7 december 2014

Leuke ideeën voor de feestdagen


Hallo december! 
December is voor mij de leukste maand van het jaar. Gezelligheid, sfeer, familie en lekker eten tijdens de feestdagen! Vandaag geef ik jullie enkele ideeën voor het eten tijdens de feestdagen. 
Wellicht kan ik je inspireren!


Koken aan tafel
De meest bekende vorm van koken aan tafel is gourmetten. Toch is dit niet zo heel origineel meer en zijn er nog veel meer leuke ideeën!

Wat dacht je van mini pizza's maken? Tegenwoordig zijn er pizzaovens te koop die je zo op de tafel kunt zetten. Zorg voor deegrondjes, tomatensaus, kaas, groentes, vleeswaren, vis en ander beleg.
Zo kan iedereen kleine pizza's maken en zit je gezellig een hele avond aan tafel.
Zo'n oven is onder andere verkrijgbaar bij bol.com (klik), maar kun je ook voor een avondje huren bij sommige bedrijven.

Een ander origineel idee van koken aan tafel is wokken. Ieder heeft daarbij zijn eigen wokpannetje en kan dus eigen gerechten bereiden.
Qua voorbereiding kun je verschillende soorten vlees, vis en groenten snijden. Ook kun je zelf woksauzen maken en knoflook persen.
Een wokset met 6 pannetjes is al verkrijgbaar vanaf €29.95!


High Tea
Waarom zou je niet een hele middag aan tafel doorbrengen onder het genot van heerlijke hapjes? Een High Tea kun je rond 13:00 beginnen en je zit zo tot 17:00 aan tafel. 
Verschillende soorten thee, warme choco met slagroom, cupcakes, sandwiches..
Zorg ook voor hartige hapjes voor wat later in de middag!
High tea met kinderen? Geef ze kale cupcakes en laat ze die zelf decoreren met crème, sprinkles, snoepjes, enzovoort. Succes gegarandeerd!

Thema's
Werken met thema's is superleuk, dus dat kan ook goed met de feestdagen! Neem bijvoorbeeld een Italiaans thema en serveer je gasten een caprese salade, lasagna en een tiramisu als dessert.
Om het extra speciaal te maken serveer je ook Italiaanse wijnen en decoreer je de tafel in Italiaanse kleuren. 

Of wat dacht je van Grieks? Met witte/zilveren/blauwe tafeldecoratie. Lekkere tzatziki, gyros, baklava.. Er zijn enorm veel mogelijkheden!

Extra leuk: maak menukaarten in de stijl én taal van het land. Vraagt een beetje kennis misschien, maar staat wel heel tof! Wellicht is een vertaling voor je gasten wel handig ;)

Italiaans kerstmenu: http://casaveneracion.com/italian-themed-christmas-eve-menu/

Tapas
Tapas kan altijd! Het leuke hieraan is dat iedereen iets kan doen. Laat gasten eerder komen om samen te koken, of zorg dat iedereen iets meeneemt. Als je toch liever zelf voor chefkok speelt, kun je dit natuurlijk gewoon doen. Houd er dan rekening mee dat het veel werk is en je misschien het beste in rondes kunt uitserveren. Bijvoorbeeld eerst een rondje koude tapas en daarna verschillende hapjes uit de oven. 

Komen er ook kleine kinderen?
Geef ze verschillende ingrediënten waarmee ze zelf tapas kunnen maken. Zoals toastjes in de vorm van sterren, komkommer, prikkertjes, enzovoort. 

Dat was het alweer! 
Uiteraard zullen er nog meer artikelen online komen deze maand die te maken hebben met de komende feestdagen. Het is niet voor niets de mooiste tijd van het jaar!

© So Dishlicious

1 opmerking: