Pagina's

woensdag 17 december 2014

Groenten met Kerst



Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben van mening dat groenten met de feestdagen een beetje vergeten worden. Zonde, want je kunt ook met de Kerst hele leuke groentegerechten maken.
In deze post vind je dus een aantal tips om aan jezelf, je familie en/of kinderen leuke groentegerechtjes te serveren!

In totaal geef ik je 5 ideeën, kijk je mee?




1. Oh denneboom..
Serveer je groentes eens in de vorm van een kerstboom. Dit staat super mooi en is ook voor de kleintjes aantrekkelijk. Je kunt dit met rauwe groentes doen, maar met een beetje geduld kan het ook met gekookte of geroerbakte groenten.
Voor de boom kun je groenten gebruiken als broccoli en komkommer. Denk aan gekleurde groenten om je boom te decoreren.

1. Groentenboom

2. Met strik
Hoe leuk zijn deze gevulde komkommerschijfjes? De bereiding is simpel: 
- Was de komkommer en snijd hem in dikke schijven
- Hol de schijven uit, maar laat er een bodem inzitten
- Vul met een vulling naar keuze zoals kruidenkaas of yoghurtsaus
- Decoreer op de randen met klein gesneden groenten zoals paprika
- Snijd kleine strikjes uit een groentesoort (kan wederom paprika zijn) en leg op de rand
- Voila!

2. Met strik (bron)

3. Als amuse
Veel groentes lenen zich uitstekend voor kleine amusehapjes. Op onderstaand voorbeeld (links) is wederom komkommer gebruikt waarbij de schil er met een dunschiller deels af is gehaald. 
Daar bovenop is met een spuitzak met stermondje een klein streepje gemaakt van een zuivelspread zoals Philadelphia. Dan een gehalveerd, gebakken cherrytomaatje óf een stukje zongedroogde tomaat. En tot slot kun je garneren met een plukje waterkers of een ander takje verse kruiden. 
Easy as that!

3. Als amuse

4. Gevuld
Groenten zoals avocado, aubergine en tomaat lenen zich uitstekend om te vullen. Het voordeel van avocado is dat hij niet warm gegeten hoeft te worden, daar waar een gevulde aubergine het lekkerste is wanneer hij net uit de oven komt. 
Avocado's verkleuren snel, dus besprenkel je gehalveerde avocado's met wat citroensap voordat je ze gaat vullen. 
Ook hoef je de avocado niet veel verder meer uit te hollen. Wanneer je de pit hebt verwijderd, zit er namelijk al een redelijk 'gat'.
Als vulling kun je bijvoorbeeld een tomatensalsa gebruiken. Of maak een verse pesto en vul je avocado met je pesto en wat geraspte kaas, yumm!

4. Gevuld (bron)

5. Met dip
Dit is heel simpel, maar geeft wel een leuk resultaat! 
Serveer groenten in simpele fingerfood maatjes. Maak verschillende soorten dipsaus en serveer deze in een uitgeholde paprika. Denk bijvoorbeeld aan een zelfgemaakte tzatziki!
Hummus is ook lekker om je groenten in te dippen en bovendien een heel gezonde keuze.

5. Met dip


Dat waren de 5 ideeën die ik met jullie wilde delen!
Tot snel,

© So Dishlicious





1 opmerking: